2015. június 3., szerda

Wendy Higgins - Angyali gonosz

A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.


KiadóMaxim, 2013

Oldalak száma: 440
Fordította: Béresi Csilla
Besorolás: Ifjúsági, fantasy
ISBN: 9789632613475 
A könyv kapható kartonáltan és keménytáblásan






Nagyon sok angyalos könyvvel találkozok mostanában. Lassan úgy érzem, hogy csömöröm lesz tőlük, de amikor belekezdek egybe, akkor ez az érzés el is illan, és visszaszívok mindent. Ezzel a könyvvel is így volt. Én nem akartam elolvasni, legalábbis most biztos nem, hisz annyi másik könyv vár rám a polcomról, sóvárogva, hogy végre a kezembe vegyem őket. A maximos könyvekért nagyon odavagyok, mert eddig csak pozitív tapasztalatom volt a kiadóval, és letöltöttem az oldalukon található első két fejezetet. Mit ne mondjak, beszippantott, és egyszerűen nem tudtam magam rávenni, hogy elkezdjek mást olvasni, egyszerűen muszáj volt folytatnom, hisz tudnom kellett mi is fog történni. 
A könyvbe ITT tudtok beleolvasni. 



Néhány szó a történetről...



Anna Whitt már gyermekkora óta furcsább, mint a többiek, az érzékszervei páratlanok,

olyanokat hall, szagol, érez, amelyeket a többiek nem, emlékszik születésére, és arra, hogy anyja mit mondott neki, amikor az még anyaméhben volt, de nem ez a legfurcsább. Látja az emberek aurájának színét, így tudva hangulatváltozásaikról, és érzelmi állapotukról. Stréber, aki mindennek és mindenkinek megpróbál megfelelni, nem beszél csúnyán, nem hazudozik, nem iszik vagy drogozik, és kerüli a bulikat. Azonban legjobb barátja, Jay elhívja egy kicsit szórakozni egy nagyon menő banda koncertjére. Anna nagy nehezen beadja a derekát, majd a bulin találja, ahol nagyszerűen szórakozik. A koncert kezdete után nem sokkal pedig megpillantja a dobost, és észreveszi a vöröslő lángot a mellkasánál, olyat, amilyet még soha nem látott, azonban a fiú is észrevette, hogy Anna őt nézi.
A koncert után Jay elmegy megkeresni a zenekar tagjait, hogy saját művéről kifaggassa őket. Addig Anna megvárja őt a folyosón, arra viszont nem számít, hogy ott találja a dobost, néhány lánnyal flörtölni. Amint észreveszi, faképnél hagyja a lányokat, és egyenesen Anna elé áll, de nem a megszokott csajozós dumával kezd, hanem Anna számára értelmetlen és zavaros kérdésekkel, amikre köpni-nyelni nem tud. A furcsa incidens után hazamegy, és napokig csak ezen jár az agya. 
Az eset után egy héttel elmegy egy házibuliba padtársa, Scott meghívására, és olyan dolgokban lesz része, amikre nem számít. Feltűnik a zenekar is, élén a dobossal, Kaidan Rowe-al, aki valamilyen furcsa módon még mindig emlékezett rá, és megmentette a rá váró szörnyűségek elől. De honnan tudta Kaidan, hogy Anna bajban van, és ő más mint a többiek? Kettőt pislant, és belecsöppen a valóságba, ahol démonok, angyalok és óriások élnek, és ő az egyik közülük. 


Pozitívumok:



Nagyon jó volt a világfelépítés, ahogy az írónő elmagyarázza a dolgokat, és összeállította a szereplőket. Tele volt izgalommal, és nem lehetett megunni. Hajnalig olvastatta magát. 

Nem sok rosszat tudok róla mondani, mert néhány kivételtől eltekintve tényleg nagyon jó kis könyv volt. :) 


Negatívumok:



Nekem valamiért hiányérzetem van, hiányzott a nagy valami, ami még kellett volna bele. Izgalmas volt az egész, de végtére is nem tudtunk meg semmi lányeges információt (na jó, sok mindent megtudtunk, de az a pici hiányzott). Ki is akkor pontosan Anna, mi az azzal a

nyamvadt karddal, de legfőképp miért nincsenek együtt Kaidannal???? - Khmm... Jó tudom, mert nem lehetnek együtt, de akkor is, valami hiányzott, az írónő jobbat is ki tudott volna hozni belőle. 
Igaz, hogy Anna az elejétől fogva tudta, hogy más mint a többiek, de kicsit túl higgadtan kezelte ezt a helyzetet, túl könnyen belenyugodott, hogy akkor ő most milyen lény, az apjával is az első pillanattól kezdve "szerették" egymást, és szinte feltétel nélkül, naivan megcsinálta azt, amit az apja mondott neki. Utálom a bonyolult dolgokat, de ezt egy kicsit megbonyolíthatta volna az írónő. :D


Szereplők:



Anna: annyira nem szerettem meg, mint ahogy azt az elején vártam. Tudom, hogy az angyali mivolta miatt, de nekem kicsit túl ömlengősnek, túl érzelmesnek tűnik, és kicsit túl sokat nyafog Kaidan után. Ezeket leszámítva egy aranyos, de egyben túl naiv csajszi. Megpróbál mindent tiszta fejjel átgondolni, és mindig higgadt maradni, bár ez nem mindig sikerül, ha Kaidanról van szó.


Kaidan: hiába mondja, hogy nem szereti Annát, mindenki tudja, hogy ez nem így van. Nagyon sajnálom őt, hogy ezt a szerepet kell végigvinnie, és mindenkivel elhitetnie, miközben ő is összetörik. Annyira nem értem amúgy, mert egyszer közel engedi magához Annát, máskor pedig nem enged meg neki semmiféle közeledést. Az évek során magas falakat épített már érzelmei köré, így nem hiszem, hogy tudja, hogyan is kezelje ezt az egészet, főleg úgy, hogy a bujaság hercegének fia, így minden este más lányt kell az ágyába csábítania, hogy eleget tegyen kötelességének. 


Jay: én is egy ilyen fiú barátot szeretnék. Kedves, megértő, és mindig számíthat rá az ember, már ha az Anna. Mégsem táplál gyengéd érzéseket iránta, hosszú idő elteltével sem. Sajnos a könyv végére egyre kevesebb szerepet kap. 


Kopano: tudom, hogy mindenki kedvence Kaidan, én is őt választanám, ha Anna helyében lennék, de Kope is annyira jó "ember", hogy nagyon elgondolkoznék rajta. Kaiden mellett ő lett az egyik kedvenc szereplőm, nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretek valakit az óriások közül.


Patti: nála jobb nevelőanyát el sem lehetett volna képzelni Annának, bár egy kicsit túl szigorú volt vele kisebb korában, az aggodalma érthető. Azután, hogy Anna megtudta, hogy ki is ő valójában, mindenben megpróbálta támogatni őt, és biztatni, hogy ne adja fel a reményt. 


Belial: nem tudom mennyire lehet neki hinni. Én elhiszem, hogy ő szereti a lányát, de a későbbiekben lehet, hogy Anna naivságát kihasználva becsapja őt. Remélem nem így lesz, mert eddig jó "embernek" ismertem meg.







A (számomra) kicsit információ hiányos első rész miatt nagyon kíváncsi leszek a következő részre, hisz sok dolgot szeretnék megtudni a szereplőkről és a történésekről. Szerencsére nem kell várni a következő rész megjelenéséig, hisz már beszerezhető és itt is van nálam a könyv :D Már el is kezdtem olvasni, és remélem minden a helyére kerül. :) 







Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Kaidan, Kopano
Kedvenc jelenet: LA-ba utazás. 
Negatívum: Kaidan és Anna hangulatingadozásai, egyszer belemennek a játékba, utána egyből megy a sírás-rívás
Borító: 5/5
Instagram
Kitti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése