2015. december 23., szerda

Anna Banks- Triton (Szirénia öröksége 2.)

Emma éppen most jött rá, hogy édesanyja egy réges régen eltűnt Poszeidón hercegnő, és az a tény megrengeti identitását. Félvérként az emberi világban különcnek és bogarasnak tartják, a Szirének között pedig utálat tárgya, ugyanis törvényeik szerint a félvérek által megérdemelt sors a halál. 
Ha még ez nem lenne elég gond, édesanyja feltűnése a Szirének világában egymás ellen fordítja a két királyságot, Poszeidónt és Tritont. Vajon Emmának most mit kellene tennie? Teljesítse Galen kérését, azaz legyen biztonságban és reménykedjen a legjobbakban? Avagy érdemes lenne felvállalnia önmaga felfedésének kockázatát- és az ajándékáét-, olyan emberek életét mentve meg így, akiket sosem ismert?



KiadóMaxim, 2015
Oldalak száma: 258
Fordította: Komáromy Rudolf
Besorolás: Young Adult, fantasy
ISBN: 9789632616803  
A könyv kapható kartonáltan és keménytáblásan







Miután befejeztem az első részt nagyon, de nagyon vártam, hogy megjelenjen végre a következő. A Maxim Kiadó megörvendeztetett minket, hogy még karácsony előtt kiadta (és ezzel együtt még pár nagyon várt könyvet), és amint lehetett elő is rendeltem egy példányt. 

A történet ott folytatódott, ahol az előző befejeződött, csupán néhány óra telhetett csak el. Sajnos kicsit csalódnom kellett, mert ebben a részben két főhősünk szinte alig találkozik, majdnem az egész könyvben külön vannak egymástól, és a szirének világába is kevesebbet időzhettünk, de attól még izgalomban nem volt hiány. Viszont más, az első részből inkább mellékszereplőként megismert szereplőket sokkal jobban bemutatja, a szirének politikájába is beleláthatunk, ami valljuk be nem egyszerű. 
És a végén vajon kinek jönnek elő a tritoni képességei? :D



Néhány szó a történetről...



A történet ott kezdődik, ahol az első könyv véget ért. Emma édesanyjáról kiderül, hogy szirén, de nem is akármilyen "mezei" szirén családból származik, hanem egyenesen a Poszeidon-ház vér szerinti örököse, akit mindenki halottnak hitt. Gelén és Tóraf elment megkeresni Grom-ot, hogy közöljék vele a jó hírt, hogy szerelme életben van, Raínára pedig rábízzák Naliát, aki csúfosan elbukik, hisz Nalíának sikerül megszöknie Emmával, mivel Nalia abban a tudatban él, hogy megölte Grom-ot, és ezért börtönbe akarják csukni. 
Mikor minden rendeződik jön a nagyobb probléma. Mi legyen Grom és Nalia sorsa, ha Grom-nak már van párja Pakia személyében, illetve Emmát hogy sikerül megmenteni a biztos haláltól? 



Pozitívumok:



A mellékszereplőket sokkal jobban megismerhettük, és Emma is jobban a talpára áll, és sokkal szerethetőbb, mint az első részben. Érdekes volt, hogy Triton képessége ilyen formában jött elő.

Negatívumok:



A vége kicsit össze lett csapva, olvastam, olvastam és annyira gyorsan történt mindent, hogy néha alig tudtam felfogni, hogy mi is történt és kétszer is el kellett olvasnom, hogy leessen. 



Szereplők:


Raína: kis jellemváltozáson esett át szerintem a könyv alatt. Igaz, hogy megmaradt ugyan az a követelőző szirén lány, de már sokkal jobban tudta kezelni ezt az oldalát, és elkezdett egyre jobban emberként viselkedni. 


Tóraf: kevesebb poénja volt, mint az első részben, amit nagyon sajnáltam, sőt ebben a könyvben igazán komoly volt, persze a végén kiderült, hogy csak megjátszotta, de akkor is hiányzott a megszokott Tóraf. 


Galén: kitartó, szexi, izmos, szeretni való, minden ami egy álompasihoz kell... még mindig... ♥


Emma: végre a saját lábára áll és kiáll az igazáért! Jobban megkedveltem, mint az első könyvben, sokkal kitartóbb, és szembe mer szállni a "világgal". Megbarátkozott a képességével, sőt már túl is teljesíti azt, amire szerinte képes volt. 


Grom: az elején nem szívleltem, nem volt annyira szimpatikus, de a történet előrehaladtával kezdtem egyre jobban megszeretni őt is, majd az egyik kedvenc szereplőmmé vált a maga felelősségtudó módján.


Nalia: ahhoz képest, hogy az első részben milyen határozott volt, most inkább hasonlított egy kislányra, mint egy hercegnőre. Amúgy megszerettem, de nem volt olyan központi szerepe, mint mondjuk Grom-nak.


Rachel: nagyon szerethető egyéniség, mindig jó kedvre derített, ha olyan részt olvastam, amiben ő is benne van. 








A címből és a borítóból nem tudok következtetni SEMMIRE! De már nagyon várom, hogy megtudjam mi is ez a Neptune dolog, hisz kíváncsi vagyok mi  lesz Galénnal és Emmával. Vajon a vizet vagy a szárazföldet választják?









Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Galén, Tóraf, Emma
Kedvenc jelenet: Amikor Emma megjelenik a határmezsgyénél :D
Negatívum: Emma és Galén kicsit háttérbe szorul az események miatt... 
Borító: 5/5


Instagram Kitti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése