2015. január 12., hétfő

Anna Banks- Poszeidón

Emma barátnőjével, Chloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nem képes egykönnyen túltenni magát a traumán. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen. Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?


KiadóMaxim, 2014
Oldalak száma: 328
Fordította: Komáromy Rudolf
Besorolás: Young Adult, fantasy
ISBN: 9789632615202 
A könyv kapható kartonáltan és keménytáblásan







Mostanában minden a vámpírokról szól, és hemzseg a vámpíros, vérfarkasos könyvektől a könyvesbolt, így nagyon örültem neki, hogy ez végre valami más. Eleinte sok rosszat olvastam a könyvről, aztán egyre jobban kezdett feljönni az értékelése, így úgy gondoltam belekezdek. Hát ebben sem csalódtam, a Maxim mostanában kitesz magáért. :D A rosszabb értékelések miatt nem tettem magasra a mércét, de azt a szintet mindenképpen megütötte. :) 
Voltak hibái, nem állítom, hogy nem, a fordított szemszög is furcsa volt, főleg, hogy az egyik Emma E/1-es, a másik pedig Galen szemszöge E/3-ban, de ezekkel együtt nagyon szerettem. 
A borító valami csodálatos, nagyon szépen megtervezett, vonzza a figyelmet, és nem tudod otthagyni a boltban, egyszerűen magaddal kell hoznod. A történet amúgy nagyon vicces, az írónő próbálja humorosra fogni, de ettől eltekintve sok rossz és megrázó dolog is történik a szereplőkkel. 
Annyi sok gyönyörű képet tudnék beilleszteni ebbe a bejegyzésbe, hogy hihetetlen, de vissza kell fognom magam, de így is kicsit több képet fogtok kapni, mint eddig. :D 
A történetbe ITT olvashattok bele, megéri. :) 


Néhány szó a történetről...


Emma és barátnője, Chloe a nyár végén elutaznak Floridába, hogy megfelelően fel tudjanak készülni az utolsó évükre, egy véletlennek köszönhetően összeismerkednek Galén-nal és ikertestvérével, Raína-val. 
A kiruccanás sajnos egy tragédiával végződik, amikor Chloe-t megtámadja egy bikacápa, és Emma élete egycsapásra megváltozik. Elkezdődik az iskola és a meglepetés rögtön az első napon éri. A floridai srác, Galen, akibe szó szerint belebotlott megjelenik a suliban és pont ugyan azokat az órákat  veszi fel, amiket ő. Mily véletlen, hogy padtársak lesznek, így beszélgetni kezdenek. Bár nem sül el jól, hisz rögtön az óra után összevesznek, Emma dühösen elrohan, majd belerohan egy ajtóba, akkora erővel, hogy agyrázkódást kap. A baleset után nem emlékszik a semmire, így Galén kapva az alkalmon elhívja hozzájuk a partra. Rejtett szándéka, hogy megmutassa Emmának ki is ő valójában, és felfedje Emma titkát, amit még ő maga sem tud. A történet is kezd bonyolulttá válni... 



Pozitívumok:


Volt egy-két kiszámítható része (pl.: Emma származása), de ezen kívül nagyon sok minden meglepő, sőt megrázó volt. 
Nagyon tetszett, ahogy az írónő felépítette ezt a világot. Nagyon aprólékosan kitervelt mindent ezzel a könyvvel kapcsolatban, és végre nem a lánynak vannak uszonyai, hanem a fiúnak. 
Tóraf imádni való személyiség, csak szeretni lehet, és Reína-val együtt nagyon vicces szituációkba bonyolódnak, bár az elején Reína nem tartozott a kedvenceim közé, a végére egészen megkedveltem.
Galén-ról pedig egy rossz szavam sem lehet, egyszerűen imádom, főleg, hogy hitt Emmában.
Nem egy csöpögős sztori, van benne romantika az tény, de nem nyáladzik és folyik. Pont megfelelő mennyiségű, sőt néha az volt az érzésem, hogy még egy picit több is lehetett volna. 


Negatívumok:


Szörnyű Emma vezetékneve, amikor először megláttam háromszor is el kellett olvasnom, hogy biztos az van-e odaírva, amit én látok. Bár az sokkal jobban zavart, ami Chloe-val történt, rögtön a könyv elejére egy ilyen megrázó eseményt berakni merész húzás, és sajnos Chloe a könyv vége felé teljesen eltűnik. 
Szegedi vagyok, így én is elég "ö" betűsen beszélek, de ebben a könyvben nagyon zavart a sok "föl" szó,  én a "fel" olvasásához vagyok szokva :D


Pár érdekesség a szirénekről:


18 éves korban minden szirénnek rostálnia kell, ami azt jelenti ki kell választani a számára legmegfelelőbb partnert, akivel később párosodni fog.
Ezt a kapcsolatot, ha jól értelmezem, csak a király kötheti össze, és még akkor is hozzápárosíthatja az egyik felet a másikhoz, ha azok nem akarják.
Párosodni csak emberi alakban tudnak, ezekre az "eseményekre" felkeresnek maguknak egy szigetet, ahogy jól tudják érezni egymást
Különleges képességük, hogy be tudnak olvadni, ami igazából azt jelenti, hogy a vízben láthatatlanok lesznek. 
Minél mélyebbre merülnek a vízben, annál jobban látnak, és szinte nappali világosságként érzékelik a tengerfeneket.
Az átváltozásuk nem vízhez kötött, akkor változnak át, amikor akarnak. A csontjaik, bőrük sokkal keményebb és vastagabb, mint a normál embereknek, és ahogy a könyvből megtudtuk képesek 5 óra alatt átúszni Jersey-ből Angliába.
Utálják a hableány, hablegény, sellő megnevezést, mert ők szirének! :D 
Minden háznak más képessége van, ebből a könyvből a Poszeidón-ház képességét tudjuk meg, az pedig az, hogy képesek irányítani a tengeri élőlényeket. A Triton-ház valószínű a következő részben mutatkozik be ilyen téren... :D 





Szereplők:


Chloe: nagyon sajnálom, hogy meghalt már a legelején, pedig azalatt a pár fejezet alatt is nagyon megkedveltem. Igai jó barátnő lehetett.

Raína: eleinte nagyon undok, távolságtartó, de később ez kezd enyhülni, és ő is megkedveli Emmát. Kicsit zavaró, hogy mindenbe beleüti az orrát, még olyanba is, ami nagyon nem rá tartozik, főleg, hogy miatta vesznek össze a főszereplők, de annak ellenére a könyv végére megkedveltem.

Tóraf: Imádtam, ahogy előadta magát, ahogy kitartott Raína mellett. A folytonos viccelődése, pedig ő azért egy elég magas rangot képvisel, és nagyon sok rajta múlik. Sokat megtesz a barátjáért, ebből látszik, hogy nagyon odaadó, még a saját érdekeit és a háttérbe szorítja, ha Galén-ről van szó. 

Galén: szexi, izmos, lilaszemű, herceg, szirén, jóképű, kedves és mindent megtesz a lányért. Kell ennél több? Nekem nem :D Abszolút kedvencem, nagyon szerettem a karakterét, bár sokszor kisfiús. Nagyon komoly harcot vív önmagával, hogy a szerelmét vagy a faja jövőjét mentse meg, és szerintem kicsit önző ezen a téren, de én is hasonlóan viselkednék. Valahogy nekem sem fűlne a fogam odaadni az idősebb testvéremnek azt az embert, akit mindennél jobban szeretek.

Emma: egy csendes, visszahúzódó, kedvességi versenyt megnyerő lány, aki egy csapásra megváltozik, és nagyszájú, makacs, vonzó lánnyá alakul. Néha kezdett az idegeimre menni azzal, hogy mennyire nem vette észre, hogy Galén fülig belé van esve, persze volt oka gyanakodni, hogy valami van a háttérben, de akkor is! Ezen kívül szerettem, sok új dolgot meg kellett ismernie és el kellett fogadnia, de jól vette ezeket az akadályokat. 







A következő résznek sajnos képen nincs olyan szép borítója, mint az első résznek, de attól még ez is gyönyörű, már nagyon várom, hogy olvashassam tovább, hisz annyira durván függővége van, hogy az Obszidián részeknél is jobban lesokkolt, hogy itt kell befejezni egy könyvet. Remélem nem csalódok a Maximban, és gyorsan kiadják a Tritont :) 






Pontszám: 5/5 
Kedvenc szereplő: Galén, Tóraf, Emma
Kedvenc jelenet: Imádtam Tóraf összes szereplését, nagyon jó a humora és nem adja fel, hogy Raína a párja lehessen. Persze ezen kívül szinte minden jelenet, ahol Galén benne van magyarul az egész könyv :D.
Negatívum: A főszereplőt MIÉRT MCINTOSHNAK HÍVJÁK???? Mint valami rozzant számítógép, szörnyű!!! A többiek nevét is lehetne kritizálni, egyedül Chloe és Rachel neve normális, de ki tudja mi a trendi Sziréniában... :D 
Borító: 5/5*



Instagram Kitti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése