2015. január 26., hétfő

Nalini Singh- Angyalkard

A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne. 
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz. 
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…




Kiadó: Egmont, 2012
Oldalak száma: 440
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Besorolás: Young Adult, fantasy, erotikus
ISBN: 9786362797567 
A könyv kapható kartonáltan.







Nagyon rég óta Nalini az egyik kedvenc íróm, és igaz, hogy vannak hibák a könyveiben, és néha túl sok, de attól még nagyon szeretem, valahogy Ő megtalálta az én világomat ebben a sorozatában és a PSY sorozatban is. Sajnos a kiadó csak az első 5 részt adta ki, mert ráálltak a gyermekkönyvekre, a Nalini rajongók nagy bánatára. Azért nagyon reméljük, hogy valamelyik kiadó átveszi a megmaradt könyveket, és sikeresen kiadja őket. 
Már nagyon szerettem volna a következő részt olvasni Elenáról és Raphaelről, de mindig valami más könyv az utamat állta, de elérkezett ez a pillanat is... Sajnos csalódtam, mert nem ők voltak a főszereplők, de nem jártam rosszul :) - az előző részekről is fogok valamikor bejegyzést írni, de most ez az aktuális. 


Néhány szó a történetről...


Azt reméltem, hogy ez a könyv is Elenáról és Raphaelről fog szólni, mert amit az előző rész végén megtudtunk a lányról az számomra elég megdöbbentő volt, és így kíváncsi voltam mi is fog
történni a kedvenc párosommal. Nem így lett... :D A történet főszereplője Dmitri és Honor (hogy lehet ilyen nevet adni egy lánynak??? Mint a Tűz és Jég dalában a Hodor, de ez gázabb, mert ő LÁNY!! Szóval....). Honor vadász, akit két éve elrabolt egy vámpír, és két hónapig egy pincében tartott megbilincselve, meztelenül és kiszolgáltatva. Ez idő alatt pár vámpír társával kínozták, vérét itták, videózták, és végül meg akarták ölni. Erre persze nem jutott idejük, mert a Céh időben közbeavatkozott, és kimentették onnan a lányt. Hónapokig tartott neki felépülni, testileg és még tovább lelkileg. Az akadémián húzza meg magát, és ott próbálja ápolni lelki sebeit, egy nap Sara, az igazgató felhívja és komoly munkára fogja Őt, hogy kizökkentse a remete életből.
Megbízója Dmitri, Raphael arkangyal jobbkeze, aki már több, mint 1.000 éves vámpír. Honor rettentően félt elvállalni a munkát, hisz rettegett a vámpíroktól, és nem bízott egyikőjükben sem, de titkos vágya volt találkozni Dmitrivel, így összeszedte bátorságát és nekivágott a feladatnak. 
Dmitri titkosított üzenetet kap, amit csak Honor segítségével tud megfejteni, de az ügy bonyolultabbnak tűnik, mint gondolták. Eközben Dmitri egyre jobban szemet vet Honorra, így megígéri neki, hogy segít felkeresni elrablóit, és bosszút áll rajtuk. A munka során egyre többet vannak együtt, és egyre többet tudnak meg a másik életéről, belső harcairól. A munka végeztével pedig egy 1.000 éves titokra derül fény... 


Pozitívumok:


Nalini mindig meg tud lepni, ebben a részben is olyan dolgok történtek, amire én gondolni sem merek (na jó itt persze nem amiatt kell izgulni, hogy Honor és Dmitri egymásra talál-e, mert Nalini úgyis mindig mindenkit összehoz :D ), szóval szerelem terén nem sok a váratlan fordulat, de minden más tekintetben igen. 
Dmitri és Honor is nagyon pozitív változáson mentek végig, a könyv elején még mind a ketten bizalmatlanok voltak, és mondjuk azt, féltek, de a végére már feltétel nélkül megbíztak egymásban. Dmitri is nagyon türelmes volt Honorral, hisz ki kellett hozni őt abból a pincéből, ahová az agya és érzései be voltak zárva. 
Imádom Dmitri beceneveit, Harangvirág, meg Kiscica :D 


Negatívumok:


Honor neve... 
Ez a reinkarnációs dolog elég furcsa volt, nem mondom, hogy kifejezetten negatívum, de valahogy összejönni egy lánnyal, aki 1.000 évvel ezelőtt a felesége volt... Na mindegy, érdekes :D 


Szereplők:


Honor: valljuk be, Elenát azért jobban szeretem, de ő is szerethető karakter. Elhiszem, hogy nagy trauma érte, hisz majdnem meghalt, és 2 hónapig kínozták, de volt, amikor ezt soknak éreztem.

Dmitri: az előző részekben is szerettem, most pedig, hogy tudom a múltját még jobban kedvelem. 

Sorrow: remélem marad a jó úton. Kezdem megkedvelni, bár ez az önsajnálata és halni vágyása kicsit sok, de egyre jobban el tudja fogadni önmagát.

Elena és Raphael: őket most egy kalap alá veszem. Még mindig a kedvenc szereplőim, csak ebben a részben túl keveset szerepeltek. 

Méreg: keménynek mutatja magát, rendíthetetlennek, de látszódnak rajta az időnkénti elgyengülés jelei, főleg Sorrow-al szemben. Poénos, és kitartó, nagyon szerethető karakter.





Úgy tudom sajnos a következő részben sem Elena és Raphael lesznek a középpontban, hanem Jason, a fekete szárnyú "kém" angyal. Már nagyon várom, hogy olvashassam, de rossz is, hisz ez az utolsó magyar kiadás, így nem tudom hogy kezdjek neki... Azért remélem megtalálja valamelyik kiadó ezt a sorozatot, és folytatja. Biztos jól járna vele, mert nagyon nagy a rajongótábora Nalininek, de persze ezt én nem tudhatom... :) 





Pontszám: 5/5 
Kedvenc szereplő: Dmitri, Illium (bár ő most keveset szerepelt :'( ) Raphael, Elena
Kedvenc jelenet: első találkozás, kiscica
Negatívum: Honor neve
Borító: 5/5
Instagram
Kitti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése